top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıNizam Ergün

Bir pakette gönderilecek beyanname sayısı 5 (beş) adet ile sınırlandırılmıştır.

Sayı : TEPE-2022/104 11.11.2022

Konu : Bir pakette gönderilecek beyanname sayısı

5 (beş) adet ile sınırlandırılmıştır.


SİRKÜLER 2022-104


Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi Sistemi üzerinde yapılan 10.11.2022 tarihli duyuruda;


Başkanlığımız e-Beyanname sistemi üzerinden alınan beyanname ve bildirimlerin büyük çoğunluğunun son gönderim tarihinden birkaç gün öncesinde veya son gönderim tarihinde sistemimize yüklenmesi nedeniyle beyanname/bildirimlerin kontrol edilme ve/veya onay aşamalarında yoğunluk yaşanabilmektedir.


Başkanlığımızca yapılan çalışmalarda özellikle beyanname/bildirim verme süresinin son günlerinde sisteme yüklenen paketler içerisinde çok yüksek sayıda beyanname/bildirimlerin yer aldığı ve bu durumun da beyanname/bildirim verme süreçlerini olumsuz etkilediği tespit edilmiştir.


Bu kapsamda, bahse konu olumsuzlukların önlenmesi amacıyla 10.11.2022 tarihinden itibaren e-Beyanname sistemi üzerinden bir pakette gönderilecek beyanname/bildirim sayısı 5 (beş) adet ile sınırlandırılmıştır. Bu tarihten itibaren “Beyanname paketiniz hatalı ya da 5 adetten fazla xml içermektedir. Bir defada en fazla 5 beyanname gönderebilirsiniz.” hata mesajı ile karşılaşan mükelleflerimizin paket içeriğinde yer alan beyanname/bildirim sayısını kontrol etmeleri gerekmektedir.



Bilgilerinize sunulur.




Söz konusu düzenleme ve daha ayrıntılı bilgilere ebeyanname.gib.gov.tr adresinden ulaşmak mümkündür.


Önemli Not: Yayınlamış olduğumuz bu sirküler bilgilendirme amacına yönelik olup, asıl olan yukarıda link adresi verilen ve bu adresten ulaşılacak yasal düzenlemelerdir. Dolayısıyla resmi işlerde kullanılamaz. Aksi takdirde hukuki sonuçlarından müşavirliğimiz sorumlu tutulamaz.

16 görüntüleme0 yorum
bottom of page